Never Stop Dreaming

8-bit muziek of Chiptune is een nostalgisch genre. Componisten schrijven muziek in de limitaties van oude gameconsoles, zoals het Nintendo Entertainment System (NES). Het enige dat deze minicomputer uit 1980 kon afspelen was maximaal drie digitale toontjes tegelijk en wat ruis voor percussie.

In 2016 werd Teun gevraagd te componeren voor een game die compleet in de stijl en limitaties van het NES gemaakt werd. Zo heeft hij zich in deze muziek verdiept en alle grenzen van het systeem opgezocht.

Begrepen?BellerophonCapable KeyboardsDekoorHatoonNBENever Stop DreamingSoundscapeThe Neighbours

Who?

Teun Cornelis Buwalda (Utrecht, 2000) groeide op in Culemborg, waar zijn ouders hem al snel naar muziekles stuurden. Teun begon op zijn zesde met lessen in zowel West-Afrikaanse djembé als piano. Voordat hij naar de middelbare school ging had hij al gezongen in meerdere kinderkoren en opgetreden met bandjes. Op zijn twaalfde ging Teun naar Cultuurprofielschool Lek en Linge. Daar bouwde hij in zes jaar een netwerk op van iedereen die hij kon vinden die ook maar een beetje een instrument kon bespelen, een netwerk dat hij steeds meer inzette op het jaarlijkse Cultuurfestival. Daarnaast dirigeerde hij muziektheaterproducties, arrangeerde hij voor zijn acapellagroep en tientallen bands en componeerde hij ieder jaar voor de wedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Teun was zo vaak op het podium in de aula van Lek en Linge te vinden dat zijn senior quote weinig moeite kostte om te bedenken: “Ik bén het Cultuurfestival.” In zijn examenjaar volgde hij een vooropleiding Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Teun beschrijft zijn eigen werk als een middenweg tussen lichte muziek en complexe jazz. Hij is een grote fan van muziektheorie en gebruikt innovatieve ritmiek en complexe harmonieën die niet aan een toonladder gebonden zijn, maar tegelijk wil hij dat zijn muziek esthetisch toegankelijk is. Iedereen moet ervan kunnen genieten. Teun vindt zichzelf geen instrumentalist, ook al zingt hij en speelt hij piano en trombone in veel verschillende ensembles. Daarnaast componeert, arrangeert, coacht en dirigeert hij – wat er ook maar nodig is voor het project waar hij nu mee bezig is.


Teun is altijd bereikbaar via e-mail: teuncb@gmail.com